Skip to main content

Social programma 75ste HT-RACE

De Harlinger Watersport Vereniging viert dit jaar het jubileum van de 75ste Harlingen - Terschelling zeilrace. Ter gelegenheid van het jubileum heeft de organisatie een fantastisch programma samengesteld.

Woensdag 31 mei 2023

16.30 – 18.00 uur
Receptie in het Brouwdok

18.30 – 21.00 uur 

Optredens Harmonieorkest Stedelijk Muziekvereniging, Slagwerkgroep Zeeslag en Zeemanskoor de Skúmkoppen op de Noorderhaven en de Willemshaven

18.30 – 21.00 uur

Open Schepen Route in en nabij de Willemshaven. Zeesleepboot Holland, Radiolichtschip Jenny Baynton, De Sittard van Zeekadetkorps Harlingen, Sterke Yerke, De Witte Swaen van Willem Barentsz, Historische reddingboot Suzanne, sportvissersschip De Twee Gebroeders en de Avontuur van Waterscouting Harlingen zijn open voor bezichtiging

 18.00 – 21.00 uur

Rondvaart met zonnepont de Jonge Seun. Op-/afstappen bij de Sassteiger, bij het Badhuus en vanaf de Zuiderpier (als de vlaggen gehesen zijn). Een rondje door de haven duurt ca 20-25 minuten en kost 2,50 euro pp.

 19.30 – 21.00 uur

Inchecken voor de deelnemers aan de HT Race in het Brouwdok

 21.00 uur

Palaver voor de zeilers met o.a. de weer voorspelling met weerman Gerrit Hiemstra in het Brouwdok

Donderdag 1 juni 2023

 8.30 – 21.00 uur

Dagtocht naar Terschelling van de zeesleepboot Holland met HWSV-leden, sponsoren en genodigden. De Holland vaart mee met de race.

 9.30 – 10.50 uur

Start HT Race Harlingen-Terschelling in het Kimstergat

 16.30 – 18.00 uur

Haringparty aan boord van de zeesleepboot Holland met medewerking van de West Aleta Singers

 20.30 – 24.00 uur

Jubileumfeest en prijsuitreiking Harlingen-Terschelling in de Bras. Optredens van Terschellinger artiesten: René de Beer en Flat Rabbit

Vrijdag 2 juni 2023

 11.00 – 12.20 uur

Start HT Race Terschelling-Harlingen in de Oost Meep

 20.00 – 24.00 uur

Feestelijke prijsuitreiking met live muziek in het Brouwdok

 band 2023

Terwijl de havens woensdagavond 31 mei vol liggen met deelnemende wedstrijdschepen is er van 18.30 tot 21.00 uur op de kade van de Noorderhaven muziek van Harmonieorkest Stedelijk Muziekvereniging, Slagwerkgroep Zeeslag en Zeemanskoor de Skúmkoppen. Kortom een gezellig moment om langs de deelnemende zeilschepen in de Noorderhaven te flaneren!

Verderop in de Willemshaven is op hetzelfde tijdstip een open schepenroute. Een gelegenheid om een kijkje te nemen op een aantal bijzondere schepen in de Harlinger haven: Zeesleepboot Holland, Radiolichtschip Jenny Baynton, De Sittard van Zeekadetkorps Harlingen, Sterke Yerke, De Witte Swaen van Willem Barentsz, Historische reddingboot Suzanne, sportvissersschip De Twee Gebroeders en de Avontuur van Waterscouting Harlingen. Het zonnepontje Jonge Seun houdt een speciale vaardienst tussen 18 en 21 uur. Het publiek kan de schepen dus niet alleen van binnen bezichtigen maar ook aan de buitenkant vanaf de Jonge Seun.

Gerrit Hiemstra

Andere activiteiten deze dag zijn een receptie voor de betrokken relaties en Harlinger sportverenigingen en een feestelijke aftrap van de 75ste HT Race in het Brouwdok met medewerking aan het palaver van o.a. weerman en zeiler Gerrit Hiemstra.

De HT Race start de volgende ochtend op donderdag 1 juni vanaf 9.30 uur in het Kimstergat. De race naar Terschelling wordt naast de vele volgboten begeleid door zeesleepboot de Holland waarop belangstellende HWSV-leden, sponsoren en genodigden de race van dichtbij kunnen volgen. Op Terschelling is aan boord van de Holland een haringparty met medewerking van de West Aleta Singers en ’s avonds is er een feestelijke prijsuitreiking in de Bras met optredens van Terschellinger artiesten René de Beer en Flat Rabbit.

mannenkoor West Aleta Singers Terschelling

De race terug naar Harlingen op vrijdag 2 juni start om 11.00 uur in de Oost Meep. De meeste schepen worden tussen 14.00 uur en 17.00 uur in Harlingen verwacht. Terug aan de vaste wal wacht nog een feestelijke prijsuitreiking met muziek in Het Brouwdok.